سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دستگاه تینت (ترکیب رنگ کامپیوتری)

تاریخچه دستگاه تینت

دستگاه تینت (ترکیب رنگ کامپیوتری) چه جوری به وجود اومد ؟ در گذشته استفاده از رنگها محدود بود و تنوع کمتری داشت، برای ایجاد رنگ های دلخواه ترکیب رنگها به صورت تجربی و با آزمون و خطا انجام میشده، که دارای مشکلاتی بود. از جمله میتونم به تکرار پذیر نبودن به دلیل مغایرت رنگ در صورت نیاز مجدد، وقت گیر بودن ، هدر رفتن رنگ و در نتیجه پر هزینه بودن در صورت مغایرت رنگ اشاره کرد.

 

تاریخچه دستگاه تینت
تاریخچه دستگاه تینت[/caption]

اصطلاحات و روش های ترکیب رنگ

تینت: ترکیب رنگ اصلی با رنگ سفید که رنگ اصلی رو روشن می کنه. هر چی رنگ سفید بیشتری استفاده بشه رنگ نهایی روشن تر میشه.
شید: نرکیب رنگ های اصلی با رنگ سیاه ، هر چی میزان رنگ مشکی استفاده شده بیشتر باشه رنگ نهایی تیره تری به وجود میاد.
تن: ترکیب رنگ خاکستری ( هم رنگ سفید و هم رنگ سیاه ) با رنگ های اصلی برای ایجاد رنگ های جدید

دستگاه تینت (ترکیب رنگ کامپیوتری) شامل دستگاه تزریق رنگ و ترکیب کننده رنگ (میکسر) هستش. دستگاه تزریق رنگ به یک سیستم کامپیوتری متصله. این دستگاه با ترکیب رنگ پایه (سفید) و مقدار مشخصی از مادر رنگ‌های مختلف رنگ دلخواه رو ایجاد می کنه. این دستگاه امکان ایجاد رنگ های متنوع و باکیفیت رو فراهم کرده.
دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری برای هر رنگ کد خاصی داره که این کدها به همراه مقادیر دقیق رنگ مصرفی شون در کامپیوتر ذخیره میشن و می تونین بارها  از این کد رنگ بدون مغایرت در رنگ نهایی، رنگ مورد نظر رو ایجاد کرد.

مزایای دستگاه ترکیب رنگ

  •  تنوع بسیار بالای رنگ
  •  کم هزینه و وقت گیر نبودن( ترکیب و استفاده به اندازه لازم رنگها)
  •  ترکیب رنگ در حجم کم
  •  تکرارپذیر بودن
  • و....

 

مزایای دستگاه ترکیب رنگ
مزایای دستگاه ترکیب رنگ

دستگاهای ترکیب رنگ کامپیوتری از نظر دقت در تزریق رنگ و مکانیزم ترزیق متفاوت هستن، هرچی این دقت بیشتر باشه رنگ ترکیبی به رنگ انتخابی نزدیک تره. دستگاه تینت، همه ی اطلاعات مربوط به کدهای رنگ‌های آکریلیک و روغنی رو به همراه میزان رنگ پایه (رنگ سفید) و رنگ های مادر رو داره. به دلیل تنوع رنگی و دقت بالا در تولید رنگ دلخواه و امکان تکرار پذیری رنگ مورد نظر استفاده از ترکیب رنگ کامپیوتری بیشتر شده.

دسنگاهای تینت دارای کاتالوگ های رنگی هستن. کاتالوگ های رنگی مختلفی در صنایع مختلف وجود داره. به عنوان مثال کاتالوگ پنتون در صنعت چاب و کاتالوگ بین المللی نوا، رال و اسپریت در رنگ های ساختمانی کاربرد دارن. کاتالوگ ها به گروه های چهار گروه سیر، روشن، عمیق و ملایم تقسیم میشن و دارای 20 هزار فام رنگی هستن.

ایران رنگ با افتخار عامل توزیع رنگ های اکریلیک بیس A-C ساندورا که مناسب دستگاه تینت هستن، می باشد.

 

موادی که در ترکیب رنگ کامپیوتری به کار میره

برای تهیه رنگ کامپیوتری  دستگاه باید ترکیب رنگ بیس سفید و خمیر رنگ داشته باشه.برای این که اختلاف رنگ که به دست میاد با رنگ کاتالوگ تفاوت کمی داشته باشه باید دستگاه دقت بیشتری در تزریق مقدار خمیر در رنگ داشته باشه.در ترکیب رنگ کامپیوتری نیو کالر تولید بیس سفید کارخونه به طور کامل با استاندارد های بین المللی مطابقت داره.

دستگاه تینت به یک نرم افزار متصل میشه که اطلاعات همه ی کد رنگ ها در اون تعریف شده.

وقتی کد مشخصی به نرم افزار داده میشه بیس سفید که میتونه 1 یا 4 یا 10 کیلویی باشه در بخش ویژه ای قرار داده میشه تا دستگاه مقدار متناسبی از خمیر رنگ های مورد نیاز رو به بیس سفید ترزیق کنه.

بعد از این مرحله ظرف رنگ داخل میکسر قرار می گیره تا به خوبی مخلوط بشه.دستگاه تینت این قابلیت رو داره که رنگ های اکریلیک ساختمونی،نما و رنگ روغنی و انواع فام های رنگی رو تهیه کنه.